top of page

Zomerweek in Preau  12-19 augustus
biodanza en stembevrijding

Ruimte voor jou(w  stem en dans)

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

een week met Renée Mars en Jantine Gerbscheid

20220718_082251.jpg

Deze week kan je via Stem en Dans ervaren hoe bevrijdend het is jezelf alle ruimte te geven. Om dat wat in jou aanwezig is, zich te laten ontvouwen. We beloven je dat je er ruimer van naar huis keert!  

Met behulp van Stembevrijding en Biodanza ontdek je deze week wat er in jou leeft en ruimte nodig heeft, om tot volle bloei te kunnen komen.  In elk mens leeft het verlangen expressie te geven aan wie wij in wezen zijn. Je kunt gaan ervaren wat er nodig is in dit proces, om jezelf stapje voor stapje  te laten zien en horen, door steeds opnieuw de beweging naar binnen en naar buiten te maken. Wat blijkt er nu te komen, bewegend van moment tot moment?  Waarin begrens je jezelf? Of waar verlies je het contact met jezelf of je omgeving? Welke beweging wil er in jou ontstaan als je jezelf niet terughoudt? Wanneer zou je juist een grens moeten trekken om jezelf meer recht te doen? Ont-dek in jouw eigen tempo hoe jij klinkt en beweegt als je jezelf alle ruimte geeft, met aandacht voor wat zich in jou aandient. Laat je zelf verrassen! 

Over Stembevrijding:
Stembevrijding gaat over het in alle vrijheid stem geven aan wat er in jou leeft. We gebruiken ons lichaam en onze stem om contact te maken met wat er in ons voelbaar is. Je laat je horen, ongeacht het eindresultaat. Je zingt omdat je het verlangen hebt jezelf te laten horen, niet om iets te bereiken. Dat is best spannend! Het fijne van Stembevrijding is, dat je die spanning mee kunt nemen, omdat het de toegang is tot waar jij op dat moment bent. Zo kun je elk gevoel, zoals vreugde, verdriet, kracht of kwetsbaarheid gebruiken als toegang om vanuit je zelf te zingen. Alleen dat is al erg bevrijdend, je hoeft nl. niet ergens anders te zijn dan waar je op dat moment bent.  Zodra je je hieraan durft over te geven en je opvattingen overboord durft te gooien, zul je ervaren hoe bevrijdend het is jouw geluid te laten horen. Je voelt wat de trilling van jouw stem teweeg brengt en dit is vaak zowel ontroerend voor jezelf als voor de luisteraar. Je maakt contact met jouw authenticiteit en zo kan er een grote innerlijke rust, ruimte en kracht ontstaan. 

Over Biodanza:
Dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontplooien. In de dans kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Het nodigt je uit expressie te geven aan wie jij bent.  Voor de dans die we deze week doen heb je geen danservaring nodig of een goede conditie. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen, maar om uitdrukking geven aan wat er in jou leeft.

De muziek waarop we dansen varieert van Zuid-Amerikaans tot Jazz en van Afrikaans, Klassiek tot Pop.  Bij iedere oefening hoort andere muziek: ritmisch en energiek, melodisch of verstilt.

Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. De dans helpt je om in contact met je lichaam en gevoel te komen en het denken even uit te schakelen. Bij deze manier van dansen gebruiken we, om die reden, geen woorden. Ook biedt het je een mooie mogelijkheid om je te openen en elkaar op een andere manier te ontmoeten, buiten de woorden, in de dans. 

Over de combinatie van stem & dans:
Stem en dans zijn twee manieren van Zelf- expressie die elkaar mooi aanvullen en ondersteunen. Door te dansen zak je lekker in je lichaam en maak je je lichaam vrijer, waardoor je makkelijker bij je gevoel komt. Zingen trilt andere lagen in ons wakker en nodigt uit om zichtbaar en hoorbaar te worden.  Soms wisselen we het dansen en werken met de stem af en soms vervlechten we deze twee. Bij beide vormen gaat het niet om hoe het er uit ziet of klinkt, maar om de ervaring.   

Wat we nodig hebben, is de ruimte om onszelf te zijn 

 

Voor wie:
– Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat stem en dans je kan brengen of nieuwe inspiratie wil opdoen.
– Voor wie zichzelf graag (meer) ruimte wil geven en wil ontdekken wat daarin kan helpen
– Voor wie zichzelf meer wil laten zien en horen, kan daar in deze week mee oefenen.
– Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen stem en dans èn die van de ander.

 

Programma:

We werken de meeste dagen in twee blokken per dag. (van ca. 9.30 – 13.00 & 16.30 – 19.00 uur) Daar tussen is een ruime pauze naar vrije invulling,  je hebt volop tijd om te ontspannen, lezen, wandelen, zwemmen etc. Ook zijn er 2 vrije middagen. Dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Preau ontdekken

Docenten:

Deze week geef ik samen met Renée Mars. Renee geeft al ruim tien jaar zomerweken in Preau. In 2023 hebben we twee weken samen gegeven.

Meer informatie over Renee is te vinden op www.Reneemars.nl 

Ik wil mezelf niet veranderen. Ik wil meer mezelf zijn 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE

INFORMATIE

 

Waar:           

L’huy Preau, een prachtig landgoed in de Morvan in het midden van Frankrijk  

 

Wanneer      

Zaterdag 12 augustus 2023 vanaf 17.00 uur tot zaterdag 19 augustus 2023 10.00 uur

 

Cursustijden:
We werken dagelijks met Stem & Dans van ca. 9.30 – 13.00 &  van 16.30 – 19.00 uur.
Daar tussen heb je volop tijd om te ontspannen, lezen, wandelen, zwemmen etc.
Ook zijn er 2 vrije middagen, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Preau ontdekken.  
Vrijdag eind van de middag is er een feestelijke afsluiting van de week

 

Prijs vd cursus:
De prijs van de cursus is € 435,-  . Je moet apart betalen voor het verblijf. Dat doe je rechtstreeks via  Preau

Geef je voor de cursus op bij Renée Mars via info@reneemars.nl .
Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een factuur voor de cursuskosten.
Juli 2023 krijg je nog een mail met praktische informatie t.a.v. de week.
Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen dus aarzel niet te lang, afgelopen jaren was het steeds vol! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​Verblijf:
Je verblijf is all in. Er zijn drie heerlijke vegetarische en biologische maaltijden per dag en er is doorlopend gratis koffie en thee.  Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau, er is volop keuze (maar let op want het kan hard gaan dus des te eerder je boekt des te groter je keuze qua accommodatie): van een eigen tent of budgettent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten of kamers in het landhuis. Ook is er verblijf met eigen sanitair. Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky Ekkel die, vanuit Nederland, voor Préau de accommodatie regelt.
tel. 0573-221199  of via onderstaand inschrijfformulier.

 

Vervoer:
Préau heeft een liftservice, dit prikbord vind je op de contact pagina op de website van Preau en er is een carpoolgroep op facebook. De ervaring leert dat veel mensen met carpoolen om naar Preau te reizen, kortom een goedkope en gezellig manier om te reizen. Kijk op www.preau.nl voor alle informatie. 

bottom of page