Jantine en Monique geven samen biodanza sinds 2007. 

In Haarlem ben je ook op maandagavonden welkom in 't Hart aan de Kleine Houtweg 18 bij de wekelijkse groep.

zie ook : 

Biodanza

Letterlijk betekent biodanza 'dans van het leven'. Al dansend voel je je levenslust. In je beweging ervaar je hoe je wilt leven. Je bent thuis in je eigen lijf en in het NU. De muziek klinkt nu en jij reageert op het zelfde moment.

 

Als je aanwezig bent in je lichaam, ga je voelen. Ervaren. Bijvoorbeeld hoe het is om in contact te zijn. En om je gedachten los te laten. 

Gevoelens helpen je de richting voor je leven te bepalen. De richting naar jouw vrijheid!

Er zijn veel korte dansoefeningen waarin je voelt dat je voluit leeft. Je gaat bruisen van energie en sprankelen. Huilen kan ook. Je kan ervaren waarvoor je meer ruimte wilt creëren in je leven. Je kan je vuur ontdekken, je aardse kwaliteiten in eigendom nemen, vloeibaar als water worden en helder als lucht.

We dansen op muziek uit alle windrichtingen van de hele wereld.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1
DSCN2348 (2).JPG
Jantine Gerbscheid over biodanza
Ik begon 16 jaar geleden met biodanza omdat ik weer wilde dansen in mijn leven. Het dansen was heerlijk, de muziek was prachtig. Maar het gaf me veel meer dan dat. Meer dan ik ooit had durven dromen.
Mijn hart ging wijd open. Ik voelde me levend, rijk en vol vertrouwen. Ik genoot van de muziek, van de beweging, van het mens zijn en van contact zonder woorden. Ik voelde het plezier in het leven dat ik als kind zo vanzelfsprekend had, maar wat ondergesneeuwd was geraakt. Ik ging weer stralen. Ik kreeg de moed om mijn maskers af te zetten en om nieuwe stappen te zetten.

Deze video is opgenomen op een landelijke dag met veel mensen. Onze groep is natuurlijk kleiner. Maar het effect is hetzelfde. Mensen maken contact met zichzelf, worden vrolijk, proberen nieuwe dingen uit en ervaren magie.