top of page
JantineG.jpg

over Lichtvoetig.nl

Ik ben Jantine Gerbscheid. In 2007 wilde ik een bedrijf oprichten rond dans en beweging. Ik had alleen geen idee voor de naam. Ik zat met een vriendin in de kroeg te brainstormen toen zij plotseling een krant pakte die op tafel lag. Ze gaf me een pen. "Doe je ogen dicht en prik met de pen ergens op de pagina" zei ze. Dat deed ik. Ik had het woord lichtvoetig aangeraakt.  Yes!

Ik was blij verbaasd. Er zat zoveel in dat woord. Het klopte. "Er moet nog iets stevigs achter", vond zij. Dat werd .nl. Mijn bedrijfsnaam was geboren.

Inmiddels staat het niet meer alleen voor dans en beweging. Het staat ook voor een manier van in het leven staan. Niet zwaarmoedig, maar lichtvoetig. Dansend, dartel. Bevrijd van ballast. In het moment. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Lichtvoetigheid 

Lichtvoetig in het leven staan is pure levenskunst. Lichtvoetig zijn is niet jezelf forceren en altijd je vrolijke gezicht op zetten, terwijl je misschien je pijn verstopt. Levenskunst is je kunnen verhouden tot wat er gebeurt in je leven. Te zijn met wat er is. De toppen en de dalen beleven.  Niet alleen in je hoofd zijn, maar ook in je lichaam en in je hart. Nieuwsgierig zijn naar Je eigen gevoelens en naar die van anderen. Misschien ook wel het leven begrijpen. Met de stroom van het leven meebewegen.

Of (zoals een bekende quote stelt): "Life is not waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain."

Vanwege deze brede interpretatie van lichtvoetigheid heb ik de naam nooit veranderd, ook al doe ik ook dingen waar geen dans aan te pas komt. Als ik sessies geef, dan nodig ik je zelfs uit om je voeten goed op de vloer te houden en de verbinding met de grond te voelen. Ik nodig je uit om helemaal aanwezig te zijn en je bewust te zijn van wat er zich in je lichaam aandient.

Eigenlijk is dat wel een overeenkomst met de dans. Voelend aanwezig zijn. Nieuwsgierig zijn. Ontdekken. In sessies ontdek je je binnenwereld, je emoties, je overtuigingen. In sessies geef je aandacht aan de fysieke gewaarwordingen in je lijf. Wat wil die spanning zeggen? Waar ken je dat gevoel van? Sinds wanneer heb je die gedachten over jezelf (zoals "ik ben niet goed genoeg")?  Je maakt je los van knellende oude beelden over jezelf. En je maakt ruimte voor wie je echt bent. 

Hoeveel levensenergie besteed je normaal gesproken aan weg bewegen van je pijn? Pijn uit de weg gaan is wat we als mensheid het liefste doen. Vooral niet voelen. We zoeken afleiding in een volle agenda, in drukte, in verslavingen. We zijn bang voor onze wonden, ons gevoel en onze trauma's. Wat we nodig hebben is echter geen alcohol, pilletjes, social media enz enz. In sessies Compassionate Inquiry ga je naar je pijn toe. Niet om erin te zwelgen maar om jezelf te leren omarmen. Om de jongere versie van jou begrip en liefde te geven voor de wonden die hij of zij heeft opgelopen in het leven. Compassie heelt de pijn. Compassie geeft de moed om oude verhalen en overtuigingen over jezelf los te laten. Om het verleden minder knellend te doen zijn.

Hoe meer je je oude wonden (trauma's) heelt, des te lichter kan je in het leven staan.  Dancing in sunshine and rain!

Ik heb een aparte website aan die methode en dat werk gewijd. Via deze knop kom je daar terecht.

Wees van harte welkom. 

Contact

Leuk als je  contact opneemt. Ik ben benieuwd wat ik voor je kan betekenen. 

06-30966755

bottom of page