top of page

zeven stappen in

innerlijke vrijheid

met behulp van 

zang (stembevrijding)

dans (biodanza)

aan de hand van 

de LATIFA meditatie

Zeven stappen naar vrijheid is een jaartraject voor iedereen die wil leven vanuit zijn of haar innerlijke bron. Het traject bestaat uit zeven dagen waarop iedere dag een stap uit de Latifa meditatie centraal staat. 

Het zijn eeuwenoude en diep menselijke stappen. Je kan de stappen in het groot zien en zetten (in jaren) en in het klein (alle zeven op een dag). De volgorde staat vast. 

Het gaat erom dat de stappen die je zet diep van binnen resoneren bij jou. Je wilt niet de route volgen die voor je is uitgestippeld. Je wilt niet de route die iedereen loopt. Je wilt jouw weg bewandelen, die resoneert met jouw verlangens en jouw ziel. Het gaat om jouw vrije wil, jouw vrijheid, jouw passie. 

 

In het jaartraject laat je je raken en inspireren door wat het thema van de dag bij je oproept. Zingend en dansend verken en verdiep je verschillende aspecten. Er is ruimte om te reflecteren en te delen/ uitwisselen met elkaar.

Stembevrijding en dans zijn op een mooie manier door de dag vervlochten. 

Het Latifa jaar traject is een mooie kans om jezelf en anderen te ontmoeten. Soms zullen er tranen rollen, soms is er diepe vreugde. Vaak geeft het ontroering en helderheid. Er ontstaat rust en stilte in jezelf. Je hebt het gevoel dat je je innerlijke kompas weer in handen hebt. 

Via zang, dans en meditatie maken we contact met onze  kern. Je kern is vrij en liefdevol. Daar schuilt je weten. Diep van binnen liggen je antwoorden. Daar ken je je koers

Doe dingen waar je hart van gaat zingen

Zingen, dansen en mediteren 

 

gaan voorbij aan woorden. Ze maken gebruik van onze rechter hersenhelft. Zang, dans en stilte verbinden ons met onze ziel. Ze kunnen ons diep raken en iets in ons wakker trillen. Zang, dans en stilte via meditatie nodigen ons uit om onze eigenheid te omarmen en stappen te zetten die overeenkomen met de wens van onze ziel. Zodat we onze eigen klank en kleur geven aan ons leven.

 

                    .

Een titel toevoegen.png

De Latifa

De Latifa is een eeuwenoude meditatie uit het soefisme. Het bevat zeven universele stappen die al vele generaties mensen tot steun zijn geweest bij het zoeken naar innerlijke vrijheid, echtheid en autonomie.

 

De Latifa nodigt je uit om vanuit pure aanvaarding je dagelijkse realiteit vorm te geven. De zeven stappen van wijsheid zijn elk verbonden met een plaats in je lichaam. 

De stappen zijn 

1.   Aanvaarden               -  In je aanwezigheid voel je de ruimte om te zijn.

2.   Verlangen                   -  In je verlangen voel je de kracht om je passie te laten stromen.

3.   Hoop                           -  In je hoop durf je te zijn met wat je ten diepste roert.

4.   Vertrouwen                -  In je vertrouwen laat je stromen wat voor jouw echt is.

5.   Overgave                    -  In loslaten/overgave laat je je in de kern dragen in de ontvankelijke bron van leven.

6.   Liefde                          -  In je liefhebben laat je je hart ten volle spreken.

7.   Vrije autonome wil    - In je bereid zijn accepteer je het leven in al zijn toonaarden.

In het  samenvloeien en beleven van al deze zeven stappen van de Latifa ervaar je hoe je als mens altijd onderweg bent. De Latifa is je gids bij het lopen van je wezenlijke pad. Je laat je essentie spreken. Die is vervuld van schoonheid!

bottom of page