top of page

zeven stappen in wijsheid 

zeven stappen vanuit je ware zelf

met behulp van 

zang (stembevrijding)

en dans (biodanza)  

welkom in het jaartraject 2023-2024 in Haarlem

 

Zeven stappen vanuit je ware zelf. Je zou het ook zeven levenslessen kunnen noemen. Of zeven momenten van bezinning. In ieder geval worden het zeven zonnige zondagen.

We hebben in 2021-2022 de zeven stappen van de Soefi gevolgd. Komend jaar willen we jullie graag meenemen zeven nieuwe stappen. 

Deze zeven stappen zijn zeven keuzemomenten. Kies ik voor het licht of voor de schaduw?

We zijn allemaal geboren met een Bron van Wijsheid in ons, een weten dat ons wakker schudt en houdt. Dat zou je je Ware Zelf kunnen noemen. In contact met ons ware zelf kunnen we liefde en schoonheid verspreiden. Onze scheppingskracht nodigt uit om trouw te zijn aan wie we van binnen zijn. Om trouw te zijn aan onze natuur, aan onze authenticiteit. Van daaruit delen we onze unieke bijdrage aan deze wereld. Vanuit daar stroomt Zingeving vanzelf.

In de hectiek van ons dagelijks bestaan en in het leven in deze westerse moderne wereld, zijn er vele momenten dat we de verbinding met dat Zelf kwijt zijn. Overal zijn valkuilen en verleidingen. Valkuilen die we allemaal kennen omdat de buitenwereld ons een heel andere spiegel voorhoudt. Ieder van ons komt zichzelf tegen in zijn of haar verhouding tot de wereld om ons heen. We kunnen vervallen in patronen van aanpassing. Soms gaan we aan onszelf voorbij. Ieder van ons wil immers deel zijn van het geheel, erbij horen, zich gezien en erkend voelen.

Deze zeven stappen zijn eigenlijk juist stiltemomenten. Momenten waarop je even niet doordendert op je ingeslagen pad, maar even de tijd neemt om je af te vragen op welke route je je bevindt. Je staat stil en bent aanwezig. Volg je nog je eigen koers?

Op ieder moment van bezinning kan je opnieuw keuzes maken. In die zin zijn deze stappen als een kompas, waarbij je telkens opnieuw je richting bepaalt. Ieder van deze stappen is gevuld met de kracht van eenvoud, met ons hart en onze ziel.

We gaan samen op reis op het pad van wijsheid. We creëren een veld van openheid, verbinding en hartcontact.  

We gebruiken stembevrijding om te zingen wat er is, om geluid te geven aan wat ons raakt. We gebruiken stembevrijding om ballast los te laten en onze helderheid en puurheid te ervaren. Al zingend voelen en uiten we wat er in ons hart, in onszelf speelt.

We gebruiken dans om te belichamen. Om te voelen dat we lichtvoetig dansend onze stappen kunnen zetten. In overgave aan ons levenspad en wat is.

Je bent van harte welkom om mee te doen!

Doe dingen waar je hart van gaat zingen

Zingen en dansen 

 

gaan voorbij aan woorden. Ze maken gebruik van onze rechter hersenhelft. Zang, dans en stilte verbinden ons met ons hart, ons lichaam en onze ziel. Ze kunnen ons diep raken en iets in ons wakker trillen. Zang en dans nodigen ons uit om onze eigenheid te omarmen en stappen te zetten die overeenkomen met de wens van onze ziel. Zodat we onze eigen klank en kleur geven aan ons leven.

 

                    .

bottom of page