top of page
JantineG.jpg

Hello

In 2007 wilde ik een bedrijf oprichten rond dans en beweging. Ik had alleen geen idee voor de naam. Ik zat met een vriendin in de kroeg te brainstormen toen zij plotseling een krant pakte die op tafel lag. Ze had een pen bij zich en gaf die aan mij. "Doe je ogen dicht en prik met de pen ergens op de pagina" zei ze. Dat deed ik. Mijn pen had het woord lichtvoetig aangeraakt.  Ik was blij verbaasd. Er zat zoveel in dat woord. Het klopte. "Er moet nog iets stevigs achter", vond zij. Dat werd .nl. Mijn bedrijfsnaam was geboren.

Inmiddels staat het niet meer alleen voor dans en beweging. Het staat ook voor een manier van in het leven staan. Niet zwaarmoedig, maar lichtvoetig. Dansend, dartel. Bevrijd van lasten. In het moment.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Mijn verhaal

Lichtvoetig leven is pure levenskunst. In die zin omvat die naam meer dan de fysieke verwijzing naar voeten die springen of dansen en vrolijk zijn. Wekelijks een avond dansen is telkens een boost voor mijn levensenergie. Ik ben dan weer even helemaal 'high' en verbonden met mijn lichaam, hart en ziel. Vitaal, vrij en vrolijk. Ik kan de hele wereld aan.

In de loop van de week kan die energie weer wegzakken. Ik kan als het ware leeglopen. Dan ben ik blij als ik gewoon kan functioneren. Enerzijds is dat heel gewoon. We zijn allemaal vaak druk en moe. Maar ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het herkennen wanneer en waardoor ik me uit het veld laat slaan. Die momenten zijn goed aanwijsbaar. Ik word getriggerd. Door iets groots of iets heel kleins. Soms zijn het zelfs mijn eigen gedachten die me triggeren. Ik word geraakt en ik schiet in een oud gevoel of een oude (belemmerende) overtuiging. Mijn stemming slaat om. Ik voel me gefrustreerd. Of bang. Of moe. Ik voel me klein in de wereld. Ik kan die fijne stemming niet meer terug vinden. Maar ik wil zo graag voluit leven en vertrouwen hebben. 

 

Wat gebeurt er op zulke momenten? Waarom is een gebeurtenis voor mij beladen en voor aan ander helemaal niet.? Hoe kom ik terug in mijn kracht? 

Dit soort vragen houden me al jaren bezig. Ik besta uit verschillende delen, weet ik inmiddels. En die delen reageren niet alleen op die van andere mensen. Ook op die van mezelf. Zo kan ik met mezelf in conflict raken. Of met anderen natuurlijk. Dan 'stroomt' het niet meer en ben ik uit mijn flow. Ik studeerde voice dialogue en leerde de verschillende delen (subpersoonlijkheden) en hun onderlinge dynamiek in mezelf en anderen kennen.

De laatste jaren heb ik heel veel over triggers, emoties en het lichaam geleerd via het werk van Gabor Maté - ik heb Compassionate Inquiry bij hem gestudeerd. Deze methode past eigenlijk wonderwel onder de naam lichtvoetig.nl, want hoe meer ik mijn oude wonden (trauma's) heel, des te lichter sta ik in het leven. 

Ik heb een aparte website aan die methode en dat werk gewijd. Via deze knop kom je daar terecht. Wees van harte welkom. 

Contact

Leuk als je  contact opneemt. Ik ben benieuwd wat ik voor je kan betekenen. 

06-30966755

bottom of page